LETTERING 2018-03-05T12:38:39+00:00

Ik ben beginnen letteren in december 2016. Geïnspireerd door boeken en wat ik op instagram zag, volgde ik twee workshops bij Karen Van Winkel en een online cursus met  Amanda Arneill. Zo begon het avontuur. En eigenlijk heb ik een haat-liefde relatie met letteren: als het lukt ben ik zo fier als een gieter. Maar oefening baart kunst, wat wil zeggen dat je elke dag moet schrijven om je hand/brein te trainen. Vlug iets letteren lukt (nog) niet… en voor iemand als ik is dat wat confronterend.

Ik werk graag met veel kleur. Het geeft alles een instant waw gehalte. De metallic paint van Coliro ziet er, zowel op licht als donker papier,  fantastisch uit, de Pentel Sign Pens zijn het handigste voor kleine teksten en vind je in twaalf kleuren. In Ecoline gedipt, worden het magische letters die gaandeweg van kleur veranderen.

Het is voor mij soms nog wat worstelen met imperfecte perfectie die het geheel nu net een handgemaakte uitstraling geeft. Maar moderne kalligrafie, zoals lettering ook wel genoemd wordt, is vooral gewoon de kunst van het mooi schrijven.

 

ZAL IK VOOR JOU IETS LETTEREN?

 

Hierbij mijn favoriete bronnen van inspiratie:

 

Lise van Kaos Yoga Lettering is waarschijnlijk mijn ultieme favoriet. Ze lettert niet alleen ongelooflijk mooi, ze heeft ook nog eens een geweldig gevoel voor humor. Geen saaie quotes bij Lise.

Amanda Arneill heeft fantastische online lessen, sommige zijn gratis en geven je een uitstekende start in letteren. Ik volgde een zes weken durende online cursus die echt ongelooflijk rijk was aan informatie en opvolging. Amanda geeft wekelijks minstens een live sessie, telkens persoonlijk feedback over je ‘huiswerk’ en zit zo vol mopjes en goed advies dat ik zeker nog cursussen bij haar ga volgen!

Nog zo’n fantastische letter kunstenaar voor zowel papier als digitaal letteren is Ian Barnard. Zijn videos zijn zalig!

En Karin van Ipadlettering is een fantastische bron van inspiratie als het op Procreate gaat: wat zij allemaal kan!

 

Ik heb een grote hoeveelheid aan lettering boeken gekocht, geleend en gelezen. Spijtig genoeg zijn er weinig inspirerend en lijken ze allemaal heel hard op elkaar. Je koopt meestal ook gigantisch veel wit ruimte die dan oefenblaren zijn, maar helemaal niet van geschikt papier…

 

Voor mij is er dan ook maar een boek dat erbovenuit steekt:

Handletter workshop: een speciaal schetsboek voor creatief handletteren van Lee Suttley. Het is ook gedeeltelijk een werkboek, maar dan wel met speciale pagina’s en gedrukt op stevig papier. Lee’s ideeën en invalshoeken zijn echt inspirerend. Online heb ik geen link gevonden naar zijn werk… haal dus gewoon het boek in huis!

Hello there!

Don’t miss a thing by signing up for the newsletter.